Annons:

Gör enkelt en Halloween-dräkt

Med enkla och billiga medel kan man göra sin egen Halloween-dräkt. Här är förslag på några av de vanligaste kostymerna för Halloween.

Spöke

Mumie

Köp hem vita elastiska gasbindor på rulle från Apoteket. Svep in hela kroppen med gasbindorna och dutta på grön färg som ska föreställa mögel. Sminka dig vit i ansiktet. Promenera stelbent och du ser ut som en äkta mumie!

Spöke

Ta ett gammalt vitt lakan och klipp ut hål för ögonen. Klipp av lakanet vid fötterna i lagom längd så du inte snubblar när du går. Dekorera gärna med långa kedjor som finns att köpa i byggvaruhus. 

Fladdermus

Klä dig i svarta byxor och en svart munkjacka. Använd svart filt och klipp ut öron som du fäster med säkerhetsnålar på munkjackans luva. Sminka dig svart i ansiktet och rita vita huggtänder vid din mun. Man kan också använda en svart rånarluva som bara har hål för ögonen.

Zombie

Ta gamla kläder och klipp en massa fransar och hål i. Kladda på med röd färg som ska föreställa blod. Sminka dig vit i ansiktet och måla på ränder av röd färg. Rufsa till håret och spraya med hårspray.

Frankenstein

Klä på dig en kavaj med för korta armar. Sminka dig grön i hela ansiktet. Ta mörk ögonskugga och måla runt ögonen.Tupera håret och spraya det så att det står rakt upp.

Greve Dracula

Klä dig i svarta kläder, vita handskar och en svart cape. En cape kan du göra av ett svart rektangulärt tyg som du knyter runt halsen. Låt den gärna hänga ner ända till marken. Sminka dig vit i hela ansiktet och använd svart eyeliner och röd färg runt ögonen. Använd röd färg och måla en bloddroppe vid munnen. Ta mycket frisyrgelé i håret och kamma det bakåt tätt över huvudet. Pricken över i:et blir huggtänder som finns att köpa i utklädningsbutiker. Nu är du en riktig vampyr!

Ansiktsmålningar

På vår sida med ansiktsmålningar hittar du tips på olika sätt man kan måla sig i ansiktet. T ex ansiktsmålning spöke,  och Dracula.

Pyssel - fler artiklar »

Annons:

Annons:

Annons: