ANNONS:

 

lekar

Lekar

I Kalasguidens lekarkiv finns massor med tips på roliga lekar som passar barnkalas, fest och event. Här finns lekar för små barnlekar för stora barn och tonåringar, och lekar för vuxna. Lekarna är också indelade efter högtider och teman, som jullekarmidsommarlekarpåsklekar och halloweenlekar.

Börja gärna barnkalaset eller festen med fartfyllda lekar för att få upp feststämningen; avsluta med lugnare lekar.Min lekkorg Korg med lekar

Här samlas de lekar du valt. Är du inloggad medlem kan du enkelt skriva ut dem tillsammans.

Danslekar / ringlekar

I en danslek eller ringlek leker man och dansar i en ring eller på led till sång och musik, ofta till folkvisor. Danslekar leks på midsommar och på julfester men är också ett roligt inslag på ett lite större barnkalas. På midsommarfesten dansar man ringlekar kring midsommarstången och på julfesten dansar man kring julgranen.

Visa danslekar / ringlekar

Halloweenlekar

Också Frankenstein, Dracula och fula häxor tycker Halloweenfesten blir roligare om man får leka! Kalasguiden.se har massor av lekar som passar till Halloween, monster och spökkalas.

Visa halloweenlekar

påsklek

Inomhuslekar

Här hittar du massor med förslag på roliga lekar både för stora och små som passar bäst att lekas inomhus.

Visa inomhuslekar

Jullekar

Julen är en tid av glädje och kärlek. Denna festliga högtid firas i december, årets mörkaste månad, som lyses upp av julbord, julkonserter, julfester, ja, alla sorters evenemang och sammankomster då familjer och vänner kan träffas och tillbringa kvalitetstid tillsammans. Men ingen julfest är komplett utan roliga lekar och aktiviteter! På Kalasguiden hittar du många tips på jullekar, både för vuxna och barn. På julafton när barnen lekar med sina nya leksaker kan de vuxna passa på att leka sina jullekar. Vem vet, tomten kanske kommer på besök och delar ut priser till vinnarna eller julklappar till alla som deltagit.

Visa jullekar

Kluriga lekar

Här har vi lagt kluriga lekar som kräver lite tankearbete och ibland fantasi av lekdeltagarna.

Visa kluriga lekar

Laglekar

Här finns tips på olika stafettlekar, charader och bollekar; både för stora och små.

Visa laglekar

Påskjakten tipsrunda för små barn

Lekar för små barn

Här hittar du roliga lekar som passar små barn. Här finns beskrivningar på både gamla klassiska lekar som "Björnen sover", "Denna ringen den ska vandra", "Sätta svansen på grisen" och andra lekar som "Kakmonster", "Fruktsallad", "Du duger!" och många fler.

Visa lekar för små barn

påsklek

Lekar för stora barn

Här har vi samlat roliga lekar som passar lite större barn och tonåringar. Du hittar bl a klassisk "Blindbock", "Hela havet stormar", "Snurra flaskan"; lekar som garanterat alltid går hem, men även andra nyare lekar.

Visa lekar för stora barn

Lekar för vuxna

För att lekar ska passa vuxna krävs att den vuxne har barnasinnet kvar! Då kan man ha otroligt roligt med lekar på en fest. Många av lekarna passar både barn och vuxna och gör det enkelt att leka tillsammans när det är både barn och vuxna på festen. Ibland behöver lekarna anpassas lite efter ålder.

Visa lekar för vuxna

Midsommarlekar

På den traditionella midsommarfesten sjunger och dansar barn och vuxna kring midsommarstången. Under danslekar / ringlekar finns både beskrivning hur man leker tillsammans med sångtexter. Läs om Midsommar-firande.

Visa midsommarlekar

Partyspel fotboll

Party spel

Leka kan man även göra med spel! Här samlar vi roliga partyspel, familjespel och sällskapsspel som passar till festen eller kalaset. Ett spel kan locka fram många skratt och diskussioner som förhöjer feststämningen. Klicka på länken efter så kommer du till butiken där du kan läsa mer om och beställa de olika spelen.

Visa party spel

Påskjakten tipsrunda för små barn

Påsklekar

Här finns tips på roliga lekar som passar särskilt bra till påsk. Du hittar lekar med både påskägg och riktiga ägg, en äggjakt (skattjakt) och en tipsrunda. Det finns lekar för både stora och små som är leksugna under påsken; på påskfesten, efter påskmiddagen eller påskaftons morgon.

Visa påsklekar

Påskjakten tipsrunda för små barn

Utomhuslekar

Här har vi samlat lekar som passar bäst att leka utomhus. Passar bra till barnkalas, fester och andra tillställningar som hålls utomhus.

Visa utomhuslekar