Annons:

Leken Ägg boccia

Detta är en rolig lek med ägg som passar på påskfesten - men det krävs att det fina påskvädret satt igång eftersom man bäst leker denna lek utomhus.

Till denna leken behöver man: Gräsmatta 2 hårdkokta ägg per deltagare färgade i samma färg (alla deltagares ägg ska vara olika färger). Istället för att använda färgade ägg kan man måla eller rita olika symboler med tuschpenna på äggen för att skilja dem åt. 1 stort påskägg fyllt med t ex godis.

Lekledaren  delar ut äggen till deltagarna och startar sedan leken genom att kasta ut påskägget på planen (gräsmattan). Nu ska deltagarna, en i taget och från samma startlinje, kasta ett av sina ägg så att det hamnar så nära påskägget som möjligt. När alla kastat vars ett ägg kör man en till omgång med det andra ägget. Deltagarna får lov att kasta mot de andra deltagarnas ägg för att försöka flytta dem längre ifrån påskägget - det gäller att vara taktisk! Vinnaren är den som har sitt ägg närmast påskägget. Om två ägg ligger på samma avstånd från påskägget vinner den vars ägg är i bäst skick. Vinnaren får öppna påskägget och bjuda de andra deltagarna på innehållet! 

Utskrift

Kategori/er: Utomhuslekar, Påsklekar


Annons:

Annons: