Annons:

Leken Tipspromenad / quiz tema påsk

Vad vet dina gäster om påsken? Pausa påskfesten och testa deras kunskaper på en tipspromenad eller ett quiz! Skriv ut Kalasguidens påskfrågor och svarstalonger!

tipspromenad och quiz påsk

Varför firar vi påsk? Påsken är kristendomens viktigaste helg. Den firas som en påminnelse om att Jesus led, dog och uppstod för att var och en som tror på honom skulle bli förlåten för sina synder och få evigt liv. Påsken inleds med en 40 dagar lång fasta.

Påsken, pesach inom judendomen, är också en av de viktigaste judiska högtiderna och firas till minne av uttåget ur Egypten. 

I kristna länder är påsken en stor familjehögtid och firas av gammal tradition, även av icke-religiösa.

Läs mer om påsken i vår artikel Festa & fira: Påsk 

Förberedelser för tipspromenad eller quiz / frågetävling

Ladda ner frågetävlingen om påsken här från Kalasguiden. Skriv ut frågekorten, facit och samma antal svarsformulär som antalet deltagare. Om frågorna ska användas på en tipspromenad klipper man ut frågekorten (det finns två frågor på varje A4-blad) och plastar in dem så att papperna håller bättre.

För tipspromenad placerar man ut frågorna längs en stig utomhus, i trädgården eller inomhus i olika rum. 

Dags att tävla

Dela in deltagarna i lag, 2-3 personer i varje lag brukar vara lagom. Om det är få deltagare kan de istället gå tipsrundan en och en.

Ge varje lag eller deltagare en penna och ett svarsformulär.

På lekledarens startsignal börjar tävlingen. Är det en tipspromenad ska nu lagen leta upp frågorna och kryssa för det rätta svarsalternativet. Det lag som är först klara och har flest rätt vinner. I ett quiz läser lekledaren upp frågorna och sätter en tidsgräns för hur länge deltagarna har på sig att tänka ut det rätta svaret.

Ha ett pris förberett till det vinnande laget, till exempel en korg full med påskgodis.

Lycka till och Glad Påsk!

Utskrift

Logga in för att få tillgång till gratis nedladdning!

Logga in nedan eller bli medlem helt gratis »

Logga in

Glömt ditt lösenord? Bli medlem »


Annons:

Annons: