ANNONS:

 

Kalastips

Här har vi samlat massor av tips och idéer för olika slags barnkalas, fest och event du kan ta hjälp av när du planerar. Läs om olika högtider, firande och traditioner, bli inspirerad av dekorationer och dukningar och läs om hur du gör en bra bordsplacering. Få tips om olika kalasteman, ansiktsmålningar och kreativt pyssel med mera.

Ansiktsmålning

Ansiktsmålning är populärt på barnkalas! Barn i alla åldrar älskar att bli målade och se sig förvandlas till ett spöke, monster, katt, häxa, tiger, fantasidjur eller någon annan figur. Hyr in en professionell ansiktsmålare eller följ någon av våra guider. Målningen behöver inte vara särskilt avancerad för att ge effekt. Ansiktsfärg finns att köpa i de flesta leksaks- och hobbyaffärer.

Artiklar

Här hittar du artiklar om fester, firande och högtider.

Bordsplacering

Att planera bordsplaceringen på fest och barnkalas är en av pusselbitarna som bidrar till gästernas trivsel. Kalasguiden har flera tips om vad som är bra att tänka på när man ska placera sina gäster. Vi har också artiklar med inspiration och idéer hur man på olika sätt kan göra en bordsplacering, skapa egna placeringskort, bordsplaceringslekar med mera.

Kalastema

Roliga kalasteman och häftiga temafester - alltid finns det något att fira - och göra ett festtema av! På dessa sidor har vi samlat tips på olika teman för barnkalas, fester och evenemang. Välj tema efter intresse, en speciell händelse eller högtid. Idag finns dessutom massor med dekorationer, tillbehör och utklädningskläder att köpa. Eller varför inte göra egna unika dekorationer? - Se vår sida med Pysseltips »

Pyssel

Att pyssla inför eller på ett barnkalas eller en fest är alltid roligt! Här finns tips på flera festliga pyssel, t ex presenter du kan göra själv men även olika dekorationer och tillbehör som gör din fest eller ditt barnkalas unikt. Det gör också att kalaset blir billigare än om du köpt allt färdigt. Håller man en temafest eller ett barnkalas med tema kan man ha en temainspirerad pysselstund med gästerna.

Tips

På dessa sidor hittar du inspiration, tips och kreativa idéer för barnkalas, partyn, olika slags firande, fester och event. Här finns planeringstips, tips på roliga lekar, snapsvisor och temafester med mera.

Tips på böcker om barnkalas och fest

Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest

Fixa festenI denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.
Mer info/beställ "Fixa festen"


Fira klingande kalas - så roligt det blev!

Fira klingande kalas - så roligt det blev!Boken Fira klingande kalas ger en rad praktiska tips när det gäller festfixeri, goda råd om uppträdande och sång på kalaset och om skålandets koreografi. Boken berättar om snapsglasets historia, om den finlandssvenska skålvisan genom århundradena, om snapskryddning som spännande hobby och om snapsvisan som diktform. Vinexperten svarar på de vanligaste frågorna om vin. Några kända personer berättar om ett kalas de upplevt och sent skall glömma. Och så finns där en rad beprövade snapsvisor och framförallt en bukett nya dryckesvisor, som gör att sjungandet varken behöver börja eller sluta vid förrätten.
Mer info/beställ "Fira klingande kalas - så roligt det blev!"


Bröllopsfesten - Christins guide till det perfekta partyt!

BröllopsfestenDen rutinerade bröllopsfixarens sammanställning av tipsen, knepen och listorna som gör ditt livs fest till en succé! Bröllopsfesten är en unik bok på den svenska marknaden, helt ensam i sitt slag. Boken är utformad för att kunna användas som en handbok, anteckningsbok och guide, med ett personligt och tryggt tilltal. Det här är bröllopsboken som hjälper det blivande brudparet att ta kontroll över festplaneringen. Det är den viktigaste boken för alla som går i bröllopsplaner oavsett, visioner, smak eller budget. Christin Blomberg - utbildad journalist, kock och sommelier - har arbetat med festarrangemang i snart ett decennium och är en flitigt anlitad arrangör av bröllop i egen regi.
Mer info/beställ "Bröllopsfesten"


Värdens bästa bok - om att arrangera en företagsfest

företagsfestI "Värdens Bästa Bok - om att arrangera en företagsfest" får läsaren alla de tips, modeller och råd som behövs för att själv kunna planera och genomföra en lyckad företagsfest eller evenemang. Boken tar med läsaren på en resa från det tomma vita pappret ända till uppspädning och summering av evenemanget. Boken behandlar ämnen som:
- Hur hittar man ett passande tema för sitt evenemang?
- Hur brainstormar man på bästa sätt?
- Vilka detaljer lyfter ett evenemang från bra till fantastiskt?
- Hur kittlar man gästernas sinnen?
-Vilka praktiska saker bör man tänka på?
-Vad krävs för att lyckas?
Mer info/beställ "...att arrangera en företagsfest"


Sveas Kalas

kalasFölj med på Sveas kalas och träffa hennes bästa vänner. I berättelsen ingår enkel näringslära, fakta om matcirkeln och tallriksmodellen, några recept och tips på kalaslekar. Boken är skriven av Ulrika Jondelius.
Mer info/beställ "Sveas Kalas"