Annons:

5 isbrytare för fest och barnkalas

Många känner sig osäkra inför att träffa nya människor, nya miljöer och situationer. På fest och barnkalas kan man motverka det med av olika isbrytartekniker.

5 isbrytare för fest och barnkalas

Olika typer av s k isbrytare brukar vara effektiva och får gästerna att slappna av och skapar dessutom roliga gemensamma minnen man kan prata om lång tid efteråt. Använd dem i början av festen och om du märker att stämningen börjar dala. De flesta lekar fungerar som isbrytare, se vår sida med tips på roliga lekar. Här har vi samlat tips på några aktiviteter och lekar som fungerar särskilt bra som isbrytare:

Håll masken

Denna isbrytare garanterar många skratt!

Klipp ut tomma placeringskort av styvt papper. På baksidan av varje kort skriver du en galen uppgift som varje gäst får, t ex att hoppa på ett ben och gala som en tupp. Placera korten vid gästernas bordsplats. Gästerna ska utföra sina uppgifter utan att börja skratta och de får inte visa sitt kort för någon annan. 

Flytta ett steg

Enkelt sätt att underlätta för gästerna att lära känna varandra

För att gästerna lättare ska lära känna varandra kan man då och då i under väntetiderna mellan rätterna och omdukningarna, plinga i en klocka och då ska alla damer flytta ett steg till vänster. Eventuellt får de flytta med sina dricksglas. 

Studsa boll

Denna lek hjälper gästerna att lära och minnas varandras namn. Den leks bäst utomhus eftersom den kräven en stor yta.

Alla gästerna ställer sig i en stor ring och säger sitt namn. En startar leken genom att ropa ett av de andras namn samtidigt som han eller hon studsar bollen in mot mitten av ringen. Den vars namn ropades ska nu fånga bollen och sedan säga ett namn och studsa in bollen i mitten. Hon eller han sätter sig sedan ner. Så fortsätter leken tills endast en person är kvar.

Man kan göra leken mer avancerad genom att två samtidigt ropar namn och studsar en boll. Har man inte så stor plats kan man rulla bollen istället för att studsa den.

Min andra hälft

Förbered leken genom att skriva namnen på kända par på små kort. Du kan ladda ner våra kort med t ex klassiska Hollywoodpar eller seriefigurer. Välj Hollywoodpar till de vuxna gästerna och seriefigurer till barnen.

Dela ut korten till gästerna och låt dem sedan mingla runt och hitta sin andra hälft genom att ställa frågor till varandra.

Ladda ner och skriv ut vår lista med “Klassiska Hollywoodpar

Ladda ner och skriv ut vår lista med “Par i seriefigurer 1

Ladda ner och skriv ut vår lista med “Par i seriefigurer 2

Bordsplaceringslekar

Man kan förebygga isbildning redan när gästerna ska sätta sig till bords med en bordsplaceringslek. Läs våra artiklar “7 bordsplaceringslekar för barnkalas” och “5 roliga bordsplaceringslekar” där du hittar flera tips. Alla bordsplaceringslekar »

Tips & inspiration - fler artiklar »

Annons:

Annons: