Annons:

5 roliga bordsplaceringslekar

Här har vi samlat tips på roliga bordsplaceringslekar som passar på fest och kalas. Använd med eller utan planerad bordsplacering.

lek bordsplacering till fest och kalas

Lämna bordsplaceringen åt gästerna genom att låta dem leka! Det fungerar samtidigt som en bra isbrytare om gästerna inte känner varandra sedan tidigare. Man kan kombinera lekarna med placeringskort genom att i förväg placera ut herrarnas/pojkarnas kort på bordet. Då riskerar man inte att det bildas smågrupper med folk som redan känner varandra. Dessutom ger lekarna värdfolket extra tid att bli färdiga med de sista förberedelserna av festen.

Rita av sin bordsdam

Garanterat rolig bordsplaceringslek! Fungerar bäst på vuxna fester och kalas.

Förbered genom att lägga fram ritpapper och ritpennor som räcker till de manliga gästerna. Skriv ner alla kvinnliga gästers namn på små lappar. Om man har en polaroidkamera kan man fota varje dam då hon anländer. Lägg lapparna/fotona i en skål. Varje herre drar sedan en lapp eller ett foto. Herrarna ska nu rita av damen på lappen/fotot. När alla ritat färdigt placerar man ut teckningarna på (mat)bordet. Sedan ska damerna gå runt och titta på alla porträtt och gissa vilket som föreställer dem själva. De har då hittat sin bordskavaljer.  

Gissa ordparet

En rolig och ibland lite klurig bordsplaceringslek!

Innan festen börjar ska man ha ställt stolar med ryggarna mot väggen. Det ska vara lika många stolar som antalet gäster. Ha gärna också välkomstdrinkar förberedda. Tänk ut olika ordpar som hör ihop och skriv ner varje ord på små bitar papper. Ordparen kan t ex vara “klart” och “tydligt” eller “nöd” och “lust”. När en gäst anländer fäster man en lapp med ett halvt ordpar på deras rygg; visa inte lappen. Använd säkerhetsnål, klädnypa eller tejp. Be dem sitta ner så att ingen kan se deras lapp. Bjud på en välkomstdrink för gästen att avnjuta. När alla gästerna kommit ska de gå runt och försöka finna sin bordspartner. De kan ställa frågor som “Används jag i matlagning?”, “Är jag blöt?”

Ladda ner vår lista med “Vanliga ordpar

Skålar till lek för bordsplacering

Fortsätt ordspråket

En bordsplaceringslek som passar större barn och vuxna!

Välj ut korta ordspråk, lika många som hälften antal gäster. Skriv ner ordspråken på papperslappar, med mellanrum vid halva ordspråket. Klipp itu ordspråken på mitten och lägg första halvorna i en korg och de andra halvorna i en annan korg. När alla gästerna anlänt går man runt med korgarna och herrarna/pojkarna tar var sin lapp från den ena korgen och damerna/flickorna från den andra korgen. De ska nu mingla runt och leta upp sin bordspartner.

Ladda ner vår lista med “Ordspråk till bordsplaceringslek” 

Sjung dig till din bordsdam

Bordsplacering med sång!

Skriv ner de två första raderna från olika kända sånger på papperslappar; lika många sånger som antalet par av gästerna. Du kan ladda ner våra mallar, se länkar nedan. Klipp av den första raden av varje sångtext på lapparna och lägg i en burk för damerna och lägg den andra raden i en burk för herrarna. Låt gästerna plocka var sin lapp. Sedan börjar herrarna sjunga och den som har fortsättningen på sången fyller i. Herren har då hittat sin bordsdam. Roligast blir det om alla sjunger samtidigt! 

Ladda ner lappar med “Sångtexter att para ihop, 60-talet

Ladda ner lappar med “Sångtexter att para ihop, 70-talet

Ladda ner lappar med “Sångtexter att para ihop, 80-talet

Para ihop ord

Tänk ut olika ordpar, t ex salt och peppar eller en skådespelare och en film, kändispar eller liknande. Skriv ner orden var för sig på små lappar och lägg hälften av ordparen i var sin skål. När gästerna kommer tar herrarna var sin lapp från den ena skålen och damerna från den andra skålen. När alla gästerna kommit får alla gå runt och försöka hitta sin bordspartner. Det blir ganska roligt om alla går runt och ropar "salt", "peppar" etc.

Ladda ner och skriv ut vår lista med “Vanliga ordpar

Ladda ner och skriv ut vår lista med “Klassiska Hollywoodpar

Ladda ner och skriv ut vår lista med “Par kända filmer och skådespelare” 

Fler bordsplaceringslekar »  

Tips & inspiration - fler artiklar »

Annons:

Annons: