Annons:

Midsommar

Bind din egen midsommarkrans

Vackra midsommarkransar hör midsommarfesten till och det är ganska enkelt att göra sådana själv.

midsommarkrans

Har ni en heldagsfest så är det ett trevligt inslag att låta gästerna binda sina egna kransar. Dekorera även midsommarbordet med en krans.

Köp eller gå ut och plocka ett fång blommor och några tunna kvistar av björk. Vackrast blir ett par tre stycken olika sorter, t ex blåklint, vallmo och prästkragar. Ta gärna med lite lavendelkvistar för att få kransen att dofta gott. Man kan också göra dekorativa kransar av t ex kryddväxter eller bärkvistar, det är bara fantasin som sätter stopp!

Fläta ihop björkkvistarna och böj till en krans, några centimeter större än omkretsen av ditt huvud. Bind ihop kransen med grönt trädgårdssnöre eller tunn ståltråd. Klipp bort eventuella överflödiga kvistar. Man kan även köpa en färdig kransstomme i en hobbyaffär.

bind midsommarkrans

Lägg blommorna i buketter med ca fem blommor i varje. Klipp av stjälkarna så att de är ca fem centimeter långa. Stick in buketterna en efter en i kransen bredvid och framför varandra och surra runt tråden eller ståltråden så att de sitter fast ordentligt. Stjälkarna på de sista buketterna sticker du försiktigt in bakom de första buketterna du band fast.

För att kransen ska hålla hela midsommarafton så spraya den lite då och då med lite vatten.

Pyssel - fler artiklar »

Annons:

Annons: