Annons:

Övernattningsparty

Att sova över hos varandra tycker de flesta barn är jätteroligt. Tänk att få ha ett kalas som kan vara i över 12 timmar!

inbjudan kudde till övernattningsparty

Innan ni beslutar er för om era små älsklingar ska ha denna typ av party bör ni sätta er ner i lugn och ro när ni är vid sunda vätskor och fundera på följande:

1. Är vi beredda på att en del av barnen kommer att somna sent och en del kommer att vakna samtidigt som Titti och Roger i Rix MorronZoo?

2. Det kan vara svårt att få ett (1!) barn att lägga sig frivilligt – hur lätt är det att få tio (10!) barn att lägga sig frivilligt?

3. Var ska alla sova? (frågan behöver ingen vidare förklaring…) 

Inbjudan

En rolig inbjudan är att sy en liten kudde och fästa en lapp med inbjudan vid den. Tänk på att förutom vanlig inbjudningsfakta som när, var och varför så ska ni meddela vad barnet ska ha med sig och då är ju necessär, sovsäck och liggunderlag några måsten.

Givetvis ska klädseln vara pyjamas eller nattlinne! 

Aktiviteter och pyssel

Pyssel lakan till övernattningsparty

På ett övernattningsparty går alla vanliga kalaslekar utmärkt. Ett kul pyssel är att måla sitt eget örngott. Köp ett billigt, vitt örngott och textilfärg. Lägg ett papper inne i örngottet så läcker inte textilfärgen igenom på baksidan. Glöm inte meddela föräldrarna att man ska stryka örngottet på baksidan innan örngottet tvättas för då håller färgen bättre! 

Mat

Beroende på när partyt börjar och om det innebär att ni har gott om tid eller ej kan gärna en av partyts aktiviteter vara att barnen är med och lagar maten. De kan t ex dekorera sin egen pizza! Mycket uppskattat eftersom barnet får den pizza han eller hon tycker om och ni slipper slänga en massa avplockad pizzatopping. Till efterrätt kan barnen dekorera sina egna muffins. Köp hem glasyr på tub och olika sorters strössel. Pris till bäst dekorerade muffins? 

Fler aktiviteter

När det börjar bli mörkt är en spökrunda uppskattat! Anpassa graden av ruskigheter efter barnens ålder. Ofta räcker det faktiskt bara med att gå omkring och lysa med en ficklampa för barnens fantasi sköter resten… 

Godnattsaga? –Självklart! När alla barnen ligger nedstoppade i sina sovsäckar är det helmysigt att varva ner med det. Det blir ingen för gammal för!

Morgonen efter fortsätter partyt vid frukosten. Sedan är det lagom att alla barn blir hämtade och ni får ta igen lite förlorad sömn. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

/av Pella Arendt (text & bild)

Kalastema - fler artiklar »

Annons:
Alla hjärtans dag - kärleksdikter

Annons:

Annons: