Annons:

Piratparty

Ett kalas med sjörövare och pirater tycker de flesta barn är spännande. Här får du tips på hur du enkelt fixar ett piratparty!

piratkalas

Inbjudan

inbjudan piratparty

Använd bruna papper och bränn i kanterna. Skriv: "Skepp O'hoj kompis! Kapten födelsedagsbarnets namn ska ha piratparty datum och klockslag. Kom om du vågar men lämna kvar vapnen!" Klipp ut en remsa av pappret som etikett och skriv gästens namn.

Rulla ihop pappret och bind ett snöre runt. Fäst etiketten med namnet i snöret.

Har du ont om tid kan du istället skriva ut Kalasguidens inbjudningskort för piratparty

Klädsel

En svart lapp för ögat - målad eller av tyg, en snusnäsduk runt huvudet och påmålad mustasch. Svarta ögonlappar brukar finnas att köpa på apotek.

Skriv ut Kalasguidens mall pirathatt och gör egna pirathattar av svart papper och dödsskalle-dekorationer.

Dekorera & Duka

Häng upp Kalasguidens sjörövarflagga och välkomsskylt för piratparty på ytterdörren. 

Häng upp svarta, röda och vita ballonger. Använd Kalasguidens mallar för sjörövarfest att dekorera med. 

Lägg en svart och röd duk över matbordet. Dekorera bordet med gamla ljusstakar med svarta ljus, svarta serpentiner, kistor med halsband och guldmynt av chocklad. Måla toalett-rullar svarta och skriv barnens namn på - de blir kikare som även fungerar som bordsplaceringskort. Du kan även skriva ut Kalasguidens placeringskort för piratparty

piratdryck

Låt varje barn få sin egen flaska med dryck. Dekorera flaskan med en brun lapp som du ritar en dödskalle på och skriver “födelsedagsbarnets piratdryck”

Meny

Ta en vattenmelon och skär ut små melonkulor. Skär ut "vvvvvv" i ena änden för att likna en mun. Lägg i melonkulorna och ev andra frukter och godis som liknar fiskar. 

"Måla" ett dödskallemärke med chockladkräm på tårtan som enklast kan vara av vita glassblock. Lägg godisfiskar på sidorna. Dekorera med svärd och leksakspirater. 

piratmarshmallows

Tryck små sjörövarflaggor (på tandpetare) i marshmallows och lägg in svarta skålar.

Piratgodispåse 
Köp vanliga bruna papperspåsar och dekorera med dödskallar (finns att skriva ut under Mallar - Piratparty). Fyll med massor av guldmynt av chocklad och lägg ner tatueringar och halsband.

Lekar & Aktiviteter

På ett sjörövarkalas är det ett "måste" att ha en skattjakt. Har man bjudit många gäster kan man ha skattjakten utomhus. Rita en sjörövarkarta och sätt ut ett kryss där skatten finns. Ledtrådar på vägen kan vara blodspår (ketchup) som pekar åt ett håll, flaskor med en lapp där en ledtråd står skrivet etc. Skatten kan bestå av t ex godispåsar eller chockladpengar.

Leken “Kasta dödskallen” »
Leken “Rita piraten” »
Leken “Sänk ett skepp” »

För ett lugnare (?) kalas så visa en sjörövarfilm, t ex Pippi på de sju haven eller Disneys Peter Pan eller Pirates of the caribbean för de lite större.

Utskrifter

Pirathatt »

Inbjudningskort »

Placeringskort »

Välkomstskylt »

Dekorationer pirat- & sjörövarkalas »

Kalastema - fler artiklar »

Annons:

Annons: