Annons:

Prinsessparty

Ett populärt tema för barnkalaset är prinsesskalas eller prinsessparty. Här kommer tips & idéer för att göra ett prinsessparty.

prinsessparty

Ett populärt tema för barnkalaset är prinsesskalas eller prinsessparty. Här får du de bästa tipsen.

På ett prinsessparty ska det vara mycket glitter och rosa färger. Börja med inbjudan:

Inbjudan

inbjudan och placeringskort prinsessparty

Gör dina egna inbjudningskort av guld- eller silverkort med tillhörande kuvert. Dekorera med glitter och paljetter. Skriv texten med guld- eller silverpenna. Glitter och paljetter hittar du i närmsta hobbybutik. 

Skriv på inbjudan: "Kungen bjuder härmed in Dig till Prinsessan _______s födelsedagsfest/party."

Du kan också skriva ut Kalasguidens inbjudningskort Prinsessparty.

Klädsel

En tjusig klänning, ett par guldiga eller glittriga skor, en tiara eller en prinsesskrona och ett trollspö förvandlar varje flicka till en prinsessa! Tiaran kan man göra själv genom att klistra pärlor och "juveler" på ett diadem. Dekorstenar i olika färger fungerar perfekt som juveler. Köp dem i en hobbybutik.

mall för prinsesskrona

Man kan göra en prinsesskrona av guldfärgad kartong - klipp ut siluetten av en prinsesskrona och tejpa ihop sidorna. Enklare är att skriva ut Kalasguidens mall prinsesskrona och smycka den med glitter och juveler. Ladda ner en av Kalasguidens mallar för prinsesskrona »

Gör prinsessans trollspö av en blomsterpinne som du målar i silver- eller guldfärg. Knyt fast ett långt rosa satinband i ena änden. 

Dekorera & Duka

Välkomna gästerna med en vacker skylt på dörren. Mall för prinsessparty-skylt finns under Kalasguidens mallar för utskrift. Dekorera skylten med juveler och glitter. 

På olika ställen kan man hänga upp rosa-, guld- och silverfärgade ballonger, ljusslingor och vimplar. 

Lägg en rosa duk på matbordet och dekorera med skimrande och glittrande saker som juveler, paljetter och konfetti. Stolarna kan kläs med rosa skimrande tyg eller paljettyg som binds fast med sidenband. Om det finns prinsar med på festen så klä deras stolar med ljusblått tyg.  

Gästernas placeringskort kan du skriva ut från Kalasguiden - ladda ner våra placeringskort prinsessparty »

Meny

På ett prinsessparty passar det förstås alldeles utmärkt med en prinsesstårta. Komplettera med vackra prinsessmuffins som är enkla att göra själv. Vill man bjuda på fler kakor så kan man baka rosa prinsesskakor av mördeg. Se Kalasguidens recept:

Recept på prinsesstårta

Recept på rosa prinsesskakor

Recept på prinsessmuffins

Leta upp rosa drycker, t ex rosa läsk eller rosa smoothies. Spraya glitter på utsidan av glasen för en riktig ”prinsesseffekt”.

I godispåsen kan man förutom godis också lägga små "skatter" berorende på gästernas ålder. Populärt är t ex kroppsglitter, glittriga hårklämmor, glittriga bokmärken, glitterpennor, glittrigt läppbalsam, smycken, guldpengar av chocklad. Det blir roligt för prinsessorna och prinsarna att ta med sig hem.

Lekar & Aktiviteter

Tills alla gäster anlänt kan man ha en pysselstund där gästerna får rita, klippa och klistra medan man väntar in alla gästerna. Lägg fram färgpennor, papper i olika färger och massor med glitter som de kan dekorera sina alster med. Det blir ett roligt minne från festen! Tänk på att anpassa aktiviteterna efter ålder på gästerna.

Hemmagjort kroppsglitter

Låt barnen själv få göra sitt kroppsglitter. Det behövs en liten plastburk med lock för varje deltagare, tandpetare, aloe vera gelé, glitterströssel. Burken fylls med en tredjedel aloe vera gelé och lite glitter som blandas med hjälp av tandpetaren eller liknande.

Sminkstund

Ställ fram glittriga ögonskuggor i olika färger, glittrigt nagellack och skimrande make-up som prinsessorna kan sminka sig med. Glöm inte det hemmagjorda kroppsglittret!

Lekar

Prinsessan på ärten 

Pussa grodan 

Skicka tiaran 

Hitta Kungen och Drottningens skatt

Kalastema - fler artiklar »

Annons:

Annons:

Annons: