Annons:

Spökkalas

Bjud in kompisarna till ett riktigt läskigt spökkalas som de kommer att ha mardrömmar om länge!

spökkalas

Inbjudan

Skriv ut Kalasguidens inbjudningskort Spökkalas och klipp ut. Lägg dem i svarta kuvert och skriv gästernas namn och adress på kuvertet med vit tuschpenna (finns i hobbyaffärer). 

Klädsel

Med hjälp av ett vitt lakan kan man enkelt göra en spökdräkt. Vik lakanet på mitten och sy ihop långsidorna med början en bit ner så att armarna kan komma ut. Prova dräkten och markera med en penna var ögonen sitter samt längden. Ta av och klipp ut hål för ögonen och korta eventuellt längden. Sy fast t ex en kedja, plastspindlar eller andra läskiga saker.  

De som inte vill klä ut sig kan förvandla sig genom ansiktsmålning istället; ett enkelt spindelnät fungerar bra. Se tips ansiktsmålningar - Spindel.

Dekorera & Duka

Fäst Kalasguidens välkomstskylt för spökkalas på ytterdörren.

Skriv ut flera papper med Kalasguidens mall spöken. Klipp ut och knyt fast en bit sytråd längst upp. Häng upp dem lite varstans i festlokalen. Häng upp spindelnät i tak och hörnor (finns att köpa i många affärer inför Halloween).  

Duka bordet med ett svart tyg, en svart sopsäck eller en vit engångsduk av papper. Skriv ut några papper med Kalasguidens mall för småspöken, klipp ut och dekorera med. En vit pappersduk kan man låta gästerna själv rita spöken och andra läskiga figurer på innan bordet dukas klart. Låt kraftiga kedjor ringla runt tallrikarna. 

Skriv ut något av Kalasguidens placeringskort för Spökfest & spökkalas

spökmarshmallows

Meny

Servera pizza dekorerade med mozzarella-spöken: skär ut spöken av mozzarella och dekorera pizzan med innan den ska i ugnen. Lägg små bitar av svarta oliver på som ögon.

Rita ögon med ätvänlig penna på marshmallows och fäst på grillpinnar. Ställ i svarta muggar på bordet.

Använd vit glass i block och skär ut ett spöke. Lägg på två svarta godisbitar som ögon. Använd svart lakritssås och ringla ut i formen av en kedja.  

Köp eller baka vanliga muffins och förvandla dem till spökmuffins genom att pudra dem med florsocker och klicka på två ögon med lakritssås. 

popcorn-händer

Lägg popcorn i genomskinliga plasthandskar och knyt ihop.

Godispåse

Pyssla ihop spökrullar och lägg godis i till alla gästerna. En enklare variant är att lägga godis i små plastpåsar och rita ögon på påsen. Klipp ut små spöken och fäst med snöre runt godispåsarna. 

Lekar & Aktiviteter

Spöken-i-rad » 

Spökbingo » 

Kasta spöke »

De flesta halloween-lekarna passar också till spökfester » 

Kalastema - fler artiklar »

Annons:

Annons: