Annons:

7 halloween-dräkter du enkelt fixar själv (diy)

Med enkla och billiga medel kan man göra sin egen Halloween-dräkt. Dessa halloween-dräkter är superenkla att göra själv.

halloween-dräkter diy

Häxa

Klä ut dig till häxa på halloweenfesten! Välj svarta kläder, gärna en lång svart klänning. Bryt av det svarta med en lila scarfs. Självklart ska du bära en häxhatt, köp en färdig eller gör enkelt din egna. På pysselguiden.se finns beskrivning ”Gör en häxhatt – steg-för-steg” » Sminka dig i svart och lila. Måla varannan nagel svart och varannan lila.

Fladdermus

Klä dig i svarta byxor och en svart munkjacka. Använd svart filt och klipp ut öron som du syr fast på munkjackans luva. 

Har du ingen munkjacka så använd en vanlig tröja. Klipp ut öron av svart papper och limma fast på ett svart hårband. 

Klipp ut vingar av svart tyg och häfta fast på tröjan längs ärmarna.

Sminka dig svart i ansiktet och rita vita huggtänder vid din mun. Man kan också använda en svart rånarluva som bara har hål för ögonen.

Frankenstein

Frankenstein-effekt skapar man genom ansiktsmålning och att färga håret svart (använd engångshårfärg). Måla ansiktet med grön ansiktsfärg. Måla läpparna svarta. Måla svart under ögonen. Måla några ärr med stygn i ansiktet: ett långt streck med flera mindre streck tvärsöver. 

Ta på dig en mörkgrön eller svart kavaj, en mörk t-shirt och svarta byxor som är sönderrivna i bensluten.

Greve Dracula

Klä dig i svarta kläder, vita handskar och en svart cape. En cape kan du göra av ett svart rektangulärt tyg som du knyter runt halsen. Låt den gärna hänga ner ända till marken.

Sminka dig vit i hela ansiktet och använd svart eyeliner och röd färg runt ögonen. Använd röd färg och måla en bloddroppe vid munnen. Ta mycket frisyrgelé i håret och kamma det bakåt tätt över huvudet. Pricken över i:et blir huggtänder som finns att köpa i utklädningsbutiker. Nu är du en riktig vampyr!

Zombie

Ta gamla kläder och klipp en massa fransar och hål i. Klä dig gärna med flera lager kläder. Kladda på med röd färg som ska föreställa blod. Sminka dig vit i ansiktet och måla på blodsränder av röd färg. Rufsa till håret och spraya med hårspray.

Mumie

Klipp ut långa smala remsor av vitt lakan eller köp elastiska gasbindor på rulle från ett apotek. Vill du att mumien ska se ut som den legat i en grav i flera tusen år lägger du remsorna en halvtimme i ett bad av vatten och massor med tepåsar. Häng upp dem på tork. 

Klä dig i en vit eller ljusbrun t-shirt och byxor. Sminka dig vit i ansiktet.

Vira remsorna runt kroppen. Knyt ihop remsorna med varandra efterhand du virar runt dem och börja på nytt för varje kroppsdel så blir det lättare att gå på toaletten. Dutta på lite grön färg som ska föreställa mögel.

Promenera stelbent och du ser ut som en äkta mumie!

Spöke

Att klä ut sig till spöke är nog det enklaste man kan göra. I den enklaste formen räcker det med ett vitt lakan som du klipper hål för ögonen i och hänger över dig. Klipp av lakanet vid fötterna i lagom längd så du inte snubblar när du går. 

Har du tillgång till symaskin kan du göra en spökdräkt med bättre passform. Vik lakanet på mitten och sy ihop långsidorna med början en bit ner så att armarna kan komma ut. Prova dräkten och markera med en penna var ögonen sitter samt längden. Ta av och klipp ut hål för ögonen och korta eventuellt längden. 

Dekorera dräkten med en kedja, plastspindlar eller andra läskiga saker. Kedjor finns att köpa i byggvaruhus. 

Ansiktsmålning & smink

De som inte vill klä ut sig kan förvandla sig genom ansiktsmålning istället; ett enkelt spindelnät eller en liten fladdermus vid ögat fungerar bra. På vår sida med ansiktsmålningar hittar du tips på olika sätt man kan måla sig i ansiktet, t ex ansiktsmålning spöke och Greve Dracula

Pyssel - fler artiklar »

Annons:

Annons: