Annons:

Ansiktsmålning: material och motiv

Vilket motiv ska jag välja? Vilken typ av färger kan jag använda? Vilka redskap behövs? Här får du tipsen för en lyckad ansiktsmålning!

Ansiktsmålning: material och motiv

Motiv på ansiktsmålningen

Det finns oändligt många motiv i olika svårighetsgrad att välja mellan. Motivet kan vara alltifrån ett enkelt spindelnät över ögonen eller en nyckelpiga på kinden till avancerade målningar som tar lång tid att måla och kräver tålamod både av ansiktsmålaren och modellen.

Gör en sökning på Internet för att hitta inspiration, där finns massor av bilder på ansiktsmålningar och även bra instruktionsvideor (sök med orden "face paint tutorial"). Det finns också många bra böcker om ansiktsmålning som visar olika motiv och hur man målar dem. Välj ut några motiv som passar till temat för barnkalaset eller eventet och låt gästerna välja mellan motiven. 

Vilken typ av färg kan man använda till ansiktsmålningen? 

Använd aldrig färger avsedda för annat än ansikts- eller kroppsmålning! De kan innehålla kemikalier och ämnen som kan utlösa allergiska reaktioner eller andra åkommor. Det finns färg att köpa speciellt avsett för att måla på hud. 

Ansiktsfärger finns att köpa till exempel i leksaksaffärer, hobbyaffärer och make-up-butiker.  Välj mellan färgpennor som liknar vanliga tuschpennor, ansiktsfärg i kaka som man använder med vatten och pensel och krämiga ansiktsfärger i burk som är lättast att applicera med svamp.

Komplettera med glitter i olika färger, det brukar vara mycket populärt! Det finns också fluorescerande färger som bara syns och lyser i UV-belysning vilket blir mycket effektfullt särskilt i mörker. 

De flesta professionella ansiktsmålare använder teatersmink. Teatersmink kan man köpa t ex i kostym- och maskerad-butiker. I dessa butiker hittar man också lösmustacher, lösögonfransar, drakulatänder, filmblod, peruker och andra roliga tillbehör.

Bra redskap! 

Svampar och penslar: I make-up-butiken hittar du speciella svampar och penslar som är anpassade för att måla på hud vilket underlättar målningen. Sminksvamparna finns i olika storlekar och former för att kunna komma åt överallt eller måla detaljer. Köp många så att du kan ha en för varje färg när du målar. Ska du måla flera modeller efter varandra bör du använda separata sminksvampar av hygieniska skäl. Tänk på att rengöra dem noggrant efter användning. 

Ansiktsservetter och tops: Ha ansiktsservetter och tops till hands för att korrigera eventuella misstag.

Förkläde: Skydda dina kläder med ett förkläde.

Spegel: En handspegel till den som blir målad. Hen kommer nyfiket att följa förvandlingen!

Rengöringsservetter och tvål: Förbered med rengöringsservetter och en mild tvål för avtvättning. Följ anvisningarna på färgförpackningen!

Vill du inte själv göra ansiktsmålningen? 

Hyr in en ansiktsmålare – hitta en i vårt register Kalasproffs

 

Tips på färg och material till ansiktsmålning

[Texterna innehåller annonslänkar]

palett med ansiktsfärgerAnsiktsfärg Palett 12 Färger

En palett med 12 olika ansiktsfärger från Eulenspiegel.
Mer info/beställ "Ansiktsfärg Palett 12 Färger"

ansiktsfärger pärlemorAnsiktsfärg Palett 12 Pärlemorsfärger

Grimas palett med 12 ansiktsfärger pärlemor, 12x2,5ml.
Mer info/beställ "Ansiktsfärg Palett 12 Pärlemorsfärger"

ansiktsfärgskitAnsiktsmålning Set Ultimate Party Pack 12 Färger 2 Glitter

Ett ansiktsfärgskit från Snazaroo för alla tillfällen, från barnkalas till barnets dagliga lek. En enkel steg-för-steg guide hjälper dig omvandla barn till vad de önskar och deras fantasi tar dem - från djur till en dinosaurie eller till en superhjälte!
Mer info/beställ "Ansiktsmålning Set Ultimate Party Pack 12 Färger 2 Glitter"

Ansiktsfärg SårAnsiktsfärg Sår

Ett set med Grimas ansiktsfärg sår.
Mer info/beställ "Ansiktsfärg Sår "

Playcolor Make up 6x5 g metallicPlaycolor Make up 6x5 g metallic

Vattenbaserat smink i praktiskt stift som kan skruvas upp och ner. Täcker bra och är enkel att använda.
Mer info/beställ "Playcolor Make up 6x5 g metallic"

Playcolor Make up Guld/silver/svartPlaycolor Make up Guld/silver/svart

Vattenbaserat smink i praktiskt stift som kan skruvas upp och ner. Täcker bra och är enkel att använda. 3x5 g, guld, silver och svart.
Mer info/beställ "Playcolor Make up Guld/silver/svart"

Cake Make-Up Smink VitCake Make-Up Smink 35g Vit

Ett ansiktsfärgskit från Snazaroo för alla tillfällen, från barnkalas till barnets dagliga lek. En enkel steg-för-steg guide hjälper dig omvandla barn till vad de önskar och deras fantasi tar dem - från djur till en dinosaurie eller till en superhjälte!
Mer info/beställ "Cake Make-Up Smink 35g Vit"


Ansiktsmålning - fler artiklar »

Annons:

Tjäna pengar på ansiktsmålning!

Tjäna pengar på ansiktsmålning

Läs boken Growing Your Highly Profitable Face Painting Business. (annonslänk)

Annons:

Annons: