Annons:

Ansiktsmålning steg för steg

Vad är bra att tänka på när man ska göra en ansiktsmålning? Hur förbereder man sig som ansiktsmålare på ett barnkalas eller annan tillställning?

Ansiktsmålning steg för steg

Var förberedd

Välj ut några olika motiv barnet får välja mellan. Har du ansiktsmålning på ett kalas med tema så välj ut matchande motiv. Bestäm dig för om du vill måla på frihand eller med hjälp av schabloner. Vissa motiv, som t ex en dödsskalle eller en fladdermus, kan du hitta under Kalasguidens gratis mallar. Om du skriver ut dem på kraftigt papper kan du göra schabloner genom att klippa ut motivet. 

Bra och tillräckligt med material är en god start för en lyckad ansiktsmålning. Förbered allt material, läs ”Material…” länk

Barnkalas?

Informera alla de inbjudna barnens föräldrar att du planerar att erbjuda ansiktsmålning på kalaset. Detta kan du skriva redan i inbjudningen. Det kan vara så att någon förälder redan innan kalaset berättar att deras barn har allergi eller överkänslighet mot ansiktsfärger. 

Testa färgen

Använd endast godkända färger för ansikts- och kroppsmålning. Testa om din modell tål färgen genom att måla några streck på insidan av hens underarm och vänta en stund för att se om det blir någon reaktion. Måla aldrig på någon som är allergisk mot färgen eller som har sår i ansiktet. Läs mer om färger för ansiktsmålning i ”Material…” länk

Måla!

När alla förberedelser är klara kan du börja måla din modell. För att modellens huvud ska vara stilla när du målar kan du hålla det med ena handen. Berätta för modellen vad du gör under tiden du målar.

Var beredd med en spegel när målningen är klar så att den förväntansfulla modellen direkt får se resultatet.  Kom ihåg att föreviga målningen med ett fotografi!

Ansiktsmålning - fler artiklar »

Annons:

Annons: