Annons:

Barnkalas Tusen och en natt med magdans

Låt barnkalasets gäster stiga in i Aladdins värld med magdansöser, magiska lampor och flygande mattor.

magdans

Gör barnkalaset oförglömligt genom att hyra in magdansöser som förvandlar barnkalaset till en episod ur sagan Tusen och en Natt. Skapa själv den orientaliska sagokänslan genom inbjudningskort, klädsel, dukning och dekoration. Låt sedan magdansösen underhålla och låta barnen dansa med henne. Alla kan vara med och dansa magdans. 

Inbjudan

Gör egna inbjudningskort, måla i orientaliska färger som guld, silver, rosa och lila. Rita dit en magisk lampa eller varför inte en
flygande matta.

Klädsel

Orientaliskt myntsjal, harembyxor, tunika eller bind en glittrig sjal runt höfterna.

Dukning & dekoration

Köp en pappersduk i lila, svart eller silver. Köp muggar, tallrikar och servetter som matchar i orientalisk stil. Lägg ut chokladmynt i silver och guld. Lägg fram en liten "flygande matta" på golvet, ställ en magisk lampa ovanpå tillsammans med ett par kuddar i matchande färger.

Lek & aktivitet

Boka in magdansöser, t ex från www.magdansoser.se, som dansar magdans och visar några enkla magdansrörelser.

Låt barnen flyga på den magiska mattan och gnugga på lampan, medan de säger ”jag önskar mig en godispåse med guld eller silver mynt”. När de sagt det, trollar du fram en påse bakom ett skynke eller låter en magdansös komma med en stor skål med mynt, alla får ta en handfull mynt som de får lägga i små påsar och ta med sig hem.

Man kan avsluta barnkalaset med att läsa sagan "Aladdin och den underbara lampan". Samla alla barnen på den "flygande mattan" och låt de sitta och ligga på kuddarna. Det får alla barnen att koppla av och lugna ner sig inför hemgången. 

/av Johanna

Kalastema - fler artiklar »

Annons:
Alla hjärtans dag - kärleksdikter

Annons:

Annons: