Annons:

Måla glas till festen

Imponera på gästerna och duka med glas som du själv dekorerat! Måla mönster och skriv gästernas namn och använd som bordsplacering. Alternativt ge bort glasen i födelsedagspresent, studentpresent eller bröllopspresent.

målade vinglas

Om du har ett speciellt tema på festen måla då glasen så att de matchar med färg och mönster. 

Gör såhär

Köp glasfärg i hobbybutiken. Välj täckande eller transparent färg, relief/3D-färg eller pennor som är speciellt avsedda att måla på glas med. Rengör dem med ett fettlösande medel innan du målar. 

Måla glas med namn

Använd pennor som är avsedda att skriva på glas med. Till bordsplacering kan det räcka med gästens namn. Ska det bli en present - välj gärna guld- eller silverfärg som är färger som passar med det mesta. Måla prickar, cirklar, ränder eller avancerade mönster, beroende på hur duktig du är.

Måla glas till påskfest

Måla små enkla gula kycklingar med röd näbb eller måla små ägg i olika färger på glasen.

Måla glas till Halloweenfest 

Måla först hela glaset i en transparent orange färg. Låt torka. Använd sedan en svart penna (för glas) och rita dit till exempel spindlar och spindelnät.

Måla glas till julfest

Måla med röda och gröna färger som hör julen till. Lägg till detaljer i guld och silver med en reliefpenna (för glasmålning).

Låt glasen torka och sedan härda i ugn så att de går att maskindiska. Läs bruksanvisningen - det är olika torktid och bränningstid för olika färger. Rengör glasen noga innan du börjar måla.

Pyssel - fler artiklar »

Annons:

Annons: