Annons:

Måla glas till festen

Imponera på gästerna och duka med glas som du själv dekorerat! Måla mönster och skriv gästernas namn och använd som bordsplacering. Alternativt ge bort glasen i födelsedagspresent, studentpresent eller bröllopspresent.

målade vinglas

Har man ett speciellt tema på festen så kan man måla glasen så att de matchar med färg och mönster. 

Gör såhär

Om man vill att färgen ska hålla för disk behövs riktig glasfärg som man köper i hobbybutiker. Välj täckande eller transparent färg, relief/3D-färg eller pennor som är speciellt avsedda att måla på glas med. Vanlig akrylfärg eller poscapennor fungerar också om man bara ska ha målade glas på en fest. Färgen kan man sen tvätta bort efter festen.

Målar du med glasfärg som ska hålla för maskindisk bör man rengöra glasen med ett fettlösande medel innan man målar. 

Måla glas med namn - bordsplacering eller present

Använd pennor som är avsedda att skriva på glas med. Till bordsplacering kan det räcka med gästens namn. Vill man att det ska det bli en present - välj gärna guld- eller silverfärg som är färger som passar ihop med det mesta. Måla prickar, cirklar, ränder eller avancerade mönster, beroende på hur duktig du är.

Måla glas till påskfest

Måla små enkla gula kycklingar med röd näbb eller måla små ägg i olika färger på glasen.

Måla glas till Halloweenfest 

Måla först hela glaset i en transparent orange färg. Låt torka. Använd sedan en svart penna (för glas) och rita dit till exempel spindlar och spindelnät.

Måla glas till julfest

Måla med röda och gröna färger som hör julen till. Lägg till detaljer i guld och silver.

Låt glasen torka och sedan härda i ugn så att de går att maskindiska. Läs bruksanvisningen - det är olika torktid och bränningstid för olika färger. Rengör glasen noga innan du börjar måla.

Även enkla mönster blir dekorativa - särskilt med guld- eller silverfärg.

Pyssel - fler artiklar »

Annons:

Annons: