Annons:

Spökdräkt för små spöken

En spökdräkt av ett lakan är enkelt att göra och blir en billig dräkt till halloween-fester och spökkalas.

pyssla spökdräkt

Jag gjorde en spökdräkt med en spindel och spindelnät på ryggen och hällor på framsidan som spöket kan hänga sina saker i. 

Ta ett stort vitt lakan och häng det jämnt fördelat över det blivande spöket. Märkt ut ögonen, munnen och längden på spökdräkten. 

Lägg lakanet på golvet och klipp ut hål för ögonen. Om lakanet var för långt så klipp av det i nederkanten, gärna i spetsiga flikar. Spara bitarna som blir över. Klipp ut hål för munnen i sick-sack-mönster. För att markera ögonhålen och munnen sydde jag tät sicksack längs kanterna med svart sytråd men det går lika bra att rita med en tjock svart tuschpenna.

På baksidan av dräkten broderade jag ett enkelt spindelnät av svart garn och knöt ihop en liten boll som skulle föreställa en spindel. Den fick hänga ner från spindelnätet.

pyssla spökdräkt

På framsidan sydde jag fast ett band så att det blev som hällor. Här kan spöket hänga fast sina saker, t ex en kedja för att rassla och skrämmas med och ett nät för att fånga människor i...

Olika slags kedjor finns att köpa i byggvaruhus. Välj en kedja av plast så att inga olyckor kan ske på kalaset. 

Sist sydde jag ihop sidorna med öppning för armarna.

Om du klippte ut flikar från nederkanten kan du använda dem att limma fast på olika ställen på dräkten. Du kan dekorera spökdräkten ytterligare med till exempel plastspindlar och olika läskiga insekter som du syr eller limmar fast.

Läs även: Gör enkelt en spökdräkt

Pyssel - fler artiklar »

Annons:

Annons:

Annons: