Annons:

Inled våren med en vårfest

Äntligen tittar solen fram! Inte en sekund för tidigt! Plötsligt ser man världen i ett annat ljus och det är som om man kryper fram ur sitt ide efter en lång vinter och man ser sig om med nymornad blick.

vårfest

Solljuset är underbart men också avslöjande. Varför ser fönstren så skitiga ut och varför visar de få solstrålar som lyckas sila sig igenom in i ditt hem att lysa på varenda smutsfläck som finns i hemmet? I någon delireartad frenesi far du runt och vårstädar. ALLT SKIT SKA BORT! HÄR SKA INTE VINTERUGGLAS MER! Varenda dammtrasa och skurhink används och du jublar över alla superstarka rengöringsmedel du äger och som enligt reklamen får ditt hem att skina bara genom att du visar flaskan för skiten. Dammsugaren vill också vara med i förvandlingen och verkar inte vilja sluta hitta smuts överallt!

Efter fullbordat verk slår du dig ner i soffan för att pusta ut. Det är då du ser det….

Inte nog med att du likt en björn har legat i ide hela vintern. Du har långsamt förvandlats till en också! Du har ju hår över hela kroppen! Det har du inte behövt tänka på så länge du bar heltäckande uniform eftersom det var minusgrader. Med de tunnare kläderna visar vi mer hud och huden har, förutom att den är alldeles hårig, dessutom antagit en färg som närmast kan beskrivas som… som…. gråaktig!! –Vänta! Låg jag under jord hela vintern eller spenderade jag månaderna efter november i en tättslutande låda? Har jag bett på halsen och förvandlats till en ljusskygg vampyr? Det skulle ju förklara varför jag kisar så hemskt i solen och att jag redan grymtar över den j-a solen som gör ont i ögonen.

Nej, nu får det vara nog! Bäst att göra något åt detta. Du ska ju inte gå runt och vara orolig för att Buffy the Vampire Slayer ska komma och köra en påle i hjärtat på dig! Denna stundande vårdepression måste hejdas! Många är de huskurer som finns mot vårdepression: ljusterapi, SPA-helger, unna-dig-något-kuren (som förresten botar det mesta!), hälsokurer och dieter mm.

Jag förespråkar ”unna-dig-något-kuren” men tar den ännu längre: i min kur unnar man även sina närmaste något! Unna-dig-något festen finns att läsa under Kalastema.

Lycka till!

/av Pella Arendt

Tips & inspiration - fler artiklar »

Annons:

Annons: