Annons:

Tips för en lyckad bordsplacering

En välgenomtänkt bordsplacering på festen eller barnkalaset är en av pusselbitarna som bidrar till gästernas trivsel. Placera de gäster ihop du tror skulle trivas tillsammans; ta hänsyn till gemensamma intressen och placera så att alla sitter bredvid en ny, för hen obekant person.

Bordsplacering

Nya vänner & bekanta

Placera om möjligt gästerna bredvid någon de inte redan känner. Det öppnar upp för nya vänskaper och bekantskaper samtidigt som man undviker att de gäster som redan känner varandra sätter sig tillsammans och då inte lär känna nya människor.

Personligheter

Matcha personligheter som kan tänkas fungera bra ihop; sätt t ex inte flera “pratkvarnar” eller flera mycket tystlåtna tillsammans. Blanda gärna åldrar.

Gemensamma intressen

Fundera över vilka intressen dina olika gäster har och placera de med gemensamma eller liknande intressen tillsammans. 

Blanda åldrar

Placera gärna äldre med yngre men låt ingen vuxen sitta ensam med endast barn och tvärtom.

Höj stämningen

Underlätta för gästerna att lära känna varandra genom olika bordsplaceringslekar (läs “5 roliga bordsplaceringslekar”) och s k isbrytare (läs “5 isbrytare för fest och barnkalas”). Ett enkelt sätt är att låta damerna byta stol med damen till höger efter varje snaps eller varje halvtimme!

Etikettregler

På större fester och sammankomster finns det flera etikettregler som många använder för bordsplaceringen. Läs vår artikel “Etikettregler vid bordsplacering”. 

Tips & inspiration - fler artiklar »

Annons:

Annons:

Annons: